15 maj 2022
18:30

Floda BoIF 2

Referat: Dalen/Krokslätts FF - Floda BoIF 2

Efter ett långt upehåll från match och en period av inställda träningar lite här och var så var det äntligen dags igen. Denna period samt 11 spelare till match kändes som tuffa förutsättningar till en början redan innan blåst igång matchen. Dessutom spelade vi med en 4-3-3 formation som vi inte spelat med sedan cupen i Norge för snart tre år sedan.

Första halvleken är trots alla dessa förutsättningar riktigt bra. Vi spelar fin fotboll och rullar igenom Flodas höga press utan problem. Vi lyckas hitta många fina spelvändingar och låta bollem göra det mesta arbetet. Vi skapar många chanser men lyckas inte förvalta dem under de första 30 minuterna. Då smäller det till ordentligt och Tomas får en rejäl tackling som domaren släpper en fördel för efter att vi plockar upp andrabollen. Haeger dribblar sig förbi ner på kortsidan och slår in bollen till Joel som enkelt placerar in 1-0 till oss, otroligt välförtjänt. Vi kontrollerar resten av halvleken och ska få med oss en straff men domaren bedömer att vi hade fördel av boll och völjer att inte blåsa straff. Tror inte att de var helt enligt regelboken men vi har chanser att uttöka ledningen trots detta och går in med en 1-0 ledning i pausvilan.

Under andra halvleken är matchen jämnare och Floda kommer upp på vår planhalva mer än under första halvleken. Floda är ett duktigt lag med många offensiva kvaliteter och vår backlinje gör ett bra jobb att stå emot. Vi fortsätter dock att skapa chanser men utan att göra mål och i längden brukar det straffa sig. Floda får straff efter en tilltrasslad situation som de kvitterar på. I minut 90+2 får vi hörna där Floda plockar upp andrabollen och kontrar in 1-2 i sista minuten. Floda är bra men under denna matchen var vi det bättre laget och förtjönade allt annat än en förlust.

Känslan efteråt är att vi är påväg åt rätt håll för målen kommer att komma. Rent spelmässigt är vi under matchen genomgående bra. Vi laddar om och går för vinst i nästa match.